Mitt i veckan

Halloj. Jag är riktigt glad över att denna dagen snart är slut och att det är torsdag i morgon vilket betyder HÅKAN, shit vad jag längtar. Har även min sista jobbdag på fredag så hoppar lite extra av lycka denna veckan. Såg Känn ingen sorg igår och shiiit vad bra den va, mmm, kämpade för att hålla tårarna inne. Haha.. Men den är riktigt sevärd, rekommenderar den starkt. Dock hade jag inga förhoppningar alls på den så det kanske var därför den var såå bra, haha. Japp nej nu ska jag äta och umgås med familjen och sedan krypa ner i sängen för lite extra skönhetssömn, vi höra, tjing


Min för 150 kr


Fototips?

Jag får lite frågot då och då om jag kan visa hur jag redigera mina bilder och liknande saker. Är det fler som är intresserade så släng gärna en kommentar i detta inläget om vad ni skulle vilja se så ska jag absolut kunna fixa det. Blir bara roligarae med fler frågor så bara fråga på så ska jag försöka svara och fixa tips till er !
 

Materiell lycka

Klev in på carlings härom dagen och hittade denna skönheten, blev kär på direkten. Lät den dock hänga kvar och fick med mig en stickad kofta för 150 kr som jag kollat på såå länge och när den var 70% på kunde jag inte låta bli att lägga den framme vid kassan och sätta i kortet. Men idag när jag skulle in och köpa en latte på espresso house smet jag in på carlings och fick med mig denna hem. Gav endast 199 för den och lyckan när jag gick därifrån var nästan obeskrivlig. Haha nu sitter jag här med min förbannat snygga tröja och älskar livet.


drömmer lite

Hur snyggt lixom? Skulle vara drömmen att gå runt i något liknande, så himla snyggt. Kan inget annat än älska denna klädkombon. Ett par bruna ben och allt sitter som en smäck! Måste börja sola ordentligt på helgerna eftersom jag knappt ser solen på dagarna. Färgen försbinner vääldigt fort vilket ärså himla tråkigt så jag är lika vit som vilken svensk som helst just nu. får pressa och hitta en liknande outfit, läckert !
 

första dagen på en helt ny vecka

Hejsan. Hoppas att allt är bra med er. Jag mår iallafall toppen, trotts att jag är trött, förkyld och jobbar länge om dagarna. Idag har jag jobbat, kommit hem och somnat med datorn i knät, ätit och nu sitter jag här framför skärmen och trycker på tangenterna. Ska strax mysa med familjen och sedan lägga mig i sängen med någon bra film och försöka sova. Får se om jag lyckas somna, tveksamt tyvärr.. Man ska inte somna på eftermiddagarna, jag kan dock inte låta bli för ögonen går i kors på mig när jag kommer hem. Nej nu är det sags att mysa med familjen. Vi hörs, tjing 
 

ta mig tillbaka- cypern

 

Solig lördag

Förlåt för väldigt dålig uppdatering.. Det är svårt att skiva när man jobbar måndag-fredag åtta timmar per dag. Men jag ska försöka bättra mig, lovar!
Sitter just nu och äter upp min frukost, ska strax cykla till mormor och morfar för att ta det lugnt vid poolen. Underbart att de har pol sånahär dagar då solen skiner som fasen. Ska senare ikväll hitta på andra grejer, kanske dyker upp ett inlägg senare. Tjing


onsdagen den 17e juli

usch vad trött jag är nu, jobbade till halv 4 som vanligt och sen tog jag det lugnt, somnade till pretty little liars och  hann med en kort springrunda innan familjen satte sig ner för att äta. är heeelt slut, måste verkligen krypa ner i sängen och försöka sova, en jobbdag väntar i morgon också.. tänkte ut och fota lite i helgen, tänkte även lägga upp resten av alla mina bilder från cypern. har en massa bilder som ni inte har sett ens en gång, haha.. 
shit, nej nu är klockan mycket, måste lägga mig. natti
 

Cyprus

Något jag saknar enormt är cypern. jag vet, det var inte länge sen jag var där men jag vill så himla gärna åka tillbaka.. har kollat lite smått på resor i augusti och september med min lillasyster eller med min kusin. hoppas hoppas hoppas verkligen att vi kan komma iväg en vecka, hade varit så himla skönt. vill helst åka tillbaka till cypern, så otroligt fint där, bilderna talar för sig själva. vackrare ö undrar jag om jag varit på, helt ärligt. haha, har bara varit på öar och inget fast land av något konstig anledning.. haha 
 

Svartvita små inspirationsbilder


Min helg

Det började med att jag och felicia tog oss in till stan i fredags kväll och träffade några kompisar. När vi vaknade igår så cyklade vi tidigt och köpte frukost och mös som bara den! Efter en sväng på Grand blev det lite vila i solstolen för att bättre på färgen lite, haha men det gick inget vidare.. Blir blekare och blekare för varje dag som går.. Igår kväll så åkte iallafall jag och felicia ut för en fotorunda på förbjudna platser (det kommer att dyka upp fler bilder senare) och sen var jag hemma med familjen. En mysig lördag.
Idag sov jag läänge, så himla skönt att få sova ut när klockan ringer sex varje morgon annars.. Jag har inte gjort så mycket idag med än att ha umgåtts med min familj och bakat. Ska strax ut på en springrunda och sen bara ta det lugnt. Ska försöka lägga mig i tid så att jag överlever min jobbdag i morgon! Man blir sliten av att jobba 8 timmar varje dag alltså, det tar hårt på krafterna.
Vi hörs, tjing


Felicia

 

Fototur

Tar med mig kameran och alla grejer för att fota en vän i kvällssolen. En bättre lördagkväll skulle men inte kunna ha, mmm vad underbart


min älskling

ja min älskling, den som är med mig nästan överallt och som alltid ställer upp. min kamera, (haha såå töntig är jag när det gäller min kamera)  men den är det dyrbaraste jag har och jag behandlar den som mitt egna barn.. 
 
jag och min nikon d7000 har jobbat tillsammans sen i våras och jag ångrar inte en enda sekund att jag köpte just denna kameran, jag fastnade direkt för den efter att jag använt en likadan i skolan. så för mig var det inte svårt att peka ut ett nytt kamerahus till alla mina objektiv. innan jag köpte min d7000 så hade jag en d3000, en väldigt bra kamera för att börja med från start. trivdes bra med min d3000 men ville byta upp mig och sattsa lite mer på mitt intresse och mina fotografier. tyvärr så säljs inte d3000 längre eftersom jag köpte min i slutet av sommarlovet  2008, utan nu finns det d3100 och d3200 istället. 
 
till mitt kamerahus har jag en jäkla massa objektiv. jag delar en del med min syster som även hon har en nikon kamera. jag har två objektiv som jag använder mest, nikon 18-105 VR och nikon 50mm. de är två riktigt bra objektiv, älskar 50mm för att bländaren är så stor och det blir riktigt bra bilder och 18-105 är bra att ha med sig till vardags och när man ska iväg och även den har helt okej bländare. har även två stycken nikon 18-55 VR, ett tamron 70-300 macro och ett nikon 55-200 VR. alla ibjektiven är bra men som sagt så använder jag nästan bara 18-105 och 55mm. 
 
jag vill ha så himla mycket saker, kollar nya objetiv och smågrejer hela tiden och går jag förbi en butik som säljer kameror så måste jag bara gå in och kolla lite. haha jag är så himla töntig när det kommet till kameror och liknande.. jag började gråta när jag lämnade ifrån mig kameran när vi var på bruce, var rädd att den skulle försvinna utanför friends, och gud vad töntigt gjort av mig egentligen att gråta. men haha, ja den betyder väldigt mycket för mig och jag skulle aldrig klara mig utan min kamera. 
 
är det några fler frågor så är det bara att slänga en kommentar. lovar att jag glömde något som jag tänkte skriva, men som sagt så kan ni skriva en liten kommentar om det är något ni undrar eller vill se här i bloggen. 
 
 

den gråa klänningen och de silvriga skorna

en grå långklänning är något jag önskar att jag hade, finns så himla mycket fint man kan ha till, både väldigt avslappnat och lite mer uppklätt. en heelt underbar outfit är denna, en avslappnad men urläcker outfit som jag så himla gärna skulle gå runt i. skorna är jag förälskad i och måste hitta några liknande någon stans. åååhhh
 

enkelt men snyggt- invejtering

äntligen kommer det ett litet fototips, ett väldigt enkelt men ett som jag använder väldigt ofta i mina bilder. får verkligen hoppas att ni uppskattar det och får användning av de för jag tycker att det är en riktigt snygg detalj i bilderna. 
 
1. såhär tråkig och dan är bilden utan invejtering, väldigt mörk. 
 
 
 
2. man drar upp en kurva så att bilden blir så ljus som man vill att den ska bli, man klickar sendan på cmd + i samtidigt ( på mac, på pc tror jag att det är ctrl + i ) då kommer den ljusa färgen att försvinna och bilden kommer se ut som den gjorde utan kurvan. om man då klickar fram pänslen och målar inifrån och ut på bilden så kommer det ljusa att komma fram. det är viktigt att låta kanterna på bilden vara mörka för att få invejterings efekten!!!
 
 
resultatet blir alltså såhär - 
 
 
Hoppas att ni förstod hur man gör och uppskattar mitt enkla lilla tips, haha. är det några frågor så är det bara att slänga en kommentar och så svarar jag så fort jag kan. funderar även på att lägga upp fler redigerings tips eller små knep? skulle det vara intressant? 
 

Tisdagens

Dessa kläder vandrar jag runt i idag, såå himla skönt att inte bry sig om vad man har på sig. Ska senare idag åka och kolla på några ställen som jag ska fota en kompis på i veckan, har inte valt ut ställe men vi får se efter dagens besök. Lovar att bilderna kommer upp när de är klara!
Kan inte lova bra uppdatering de kommande veckorna tyvärr.. Fick veta igår att jag får börja jobba på onsdag och två veckor till. Blev riktigt glad eftersom jag inte skulle jobba alls egentligen denna sommaren. Eftersom att jag jobbar 7-4 så kommer det vara ganska dålig uppdatering tror jag, men jag ska försöka få in minst ett inlägg varje dag, ska verkligen försöka.
Vi hörs, tjing


några härliga bilder från göteborg

 

på hemmaplan

så, nu är jag hemma igen efter en såå sjukt underbar helg i göteborg med världens finaste kompis. planerna blev inte som planerade, jag hamnade inte hemma i vårt hus utan i vår stuga nu vilket var riktigt skönt. ska spendera två nätter här med familjen vilket kommer att bli så himla skönt. ska upp tidigit i morgon för att fiska med pappa och becka så jag måste snart krypa ner i sängen. just därför kommer bilderna från göteborg upp i morgon under dagen hoppas jag, beror på hur bra internet jag har.. haha.. 
ska även försöka att få med ett inlägg om min kamera de kommande dagarna, tänkte ju att jag kunde lägga upp de på tisdag men måste fota mina objektiv osv för att ni ska kunna se min lilla "utrustning". så det kommer nog upp på onsdag om jag hinner med de vilket jag hoppas! 
nej nu måste jag verkligen lägga mig, klockan ringer i morgon vid 06.00 så bäst jag lägger mig nu. vi hörs, tjing 
 

Påväg

Halloj! Nu sitter jag på tåget som går till Göteborg där jag ska spendera helgen med världens finaste vän. Jag ska nog hinna med att uppdatera lite, kameran är ju med så det dyker upp bilder på måndag från helgen kan jag lova er. Det var även någon som ville att jag skulle prata lite om min kamera och grejerna jag har till den och de inlägget kommer upp någon gång under måndag eller tisdag nästa vecka, så håll utkik.
Hopps att ni får en fin helg, Göteborg ska bjuda på fint väder så min helg kommer att bli helt underbar. Vi hörs, tjing


svart och vit inspo

 

cypern

äntligen har jag redigerat en del bilder och tänkte lägga upp några här. det blev en sagolik blandning men det blir nog bra ändå. måste säga att det har varit en underbar resa med familjen och allt har varit toppen. endel av bilderna har ni nog redan sett men vad gör de? kul om ni lägger någon kommentar om bilderna eller något annat. haha
 

morgon i sverige

godmorgon. jag vaknade för en stund sen och ska strax äta lite frukost. sitter vid datorn och redigerar lite bilder som jag tänkte lägga upp lite senare, men under tiden så får det räcka med en på mig och becka som en liten tjuvtitt på alla bilder jag har. 
ska in till stan idag och klippa mig, är galet sugen på att klippa av det så vi får se hur jag ser ut när jag kommer hem sen igen, haha.. alla brukar säga att jag passar så bra i kort och att jag borde ha de lite kortare, men åh, jag har ju försökt att spara de lite nu, så är de värt att klippa av de igen? hm.. något jag får fundera på tills i eftermiddag. vi hörs, tjing 
 

RSS 2.0