Sista november

Godmorgon! Jag ligger nerkrupen i soffan framför Harry Potter. Planerna för dagen är inte spikade, men ska strax masa mig upp och dra till gymmet. Därefter hoppas jag på en runda på stan och julskylltningen, samt en träff med bästis! Annars ska jag städa och julpynta i lägenheten, snart jul, åh!! 




Här

Har spenderat eftermidagen i soffan och kommer fortsätta såhär. Tända ljus, kaffe, världens bästa familj, julskinka, en pojkvän, lussekatter och en brasa. Hur bra som helst! 




Nya

Blev kär i dessa skor och bestämde mig att köpa dom. Så de fick följa med hem! Väldigt nöjd då jag inte har några skor i denna stilen samt behöver tills jag går ut osv. Perfekt till morgondagens utgång! Helnöjd!! 




Lillördag

Idag började jag dagen hos doktor och sen åkte jag till skolan en stund innan jag åkte hem. Mådde inte alls bra och är fortfarande inte helt hundra. Men har iallafall lagat scones och myst med mina systrar i väntan på att mamma och pappa ska komma. Sen ska jag hem och somna i Williams famn, åh!! 




Lite blarr

Efter skolan har jag strosat runt på stan med Louise och Charlotte. Kirrade en julklapp, hittade ett par kanon snygga skor som förhoppningsvis blir mina tills fredag! Blev även en fika på condeco och en massa snack. Väldigt mysigt! Plus att vädret har varit väldigt härligt idag, soligt, vilket resulterade till ett stort leende! En bra tisdag! 




frågor

Hej jätte bra blogg vad heter den appen du redigerade denna bilden i? :)
Hej! Va kul att höra, tack så mycket! Appen heter Instazise. Hade lite svårt att förstå hur appen funkar först, men när man väl förstår är det logiskt :)
 
Hur redigerar du dina bilder så de blir på varandra sådär? Fin blogg! :)
 
Tack så mycket! Jag använder appen Instazise. Som sagt, lite svårt att förstå först, men den är ganska logisk sen :) Gå in i appen. öppna en bild, gå sen in på bakgrunder och tryck sen på Fil. Där väljer du vilken bild du vill ha bakom :)
 
Vart kommer den ifrån? Superfin :-)
Tröjan är från Gina Tricot, ett riktigt kap!! 
 



Randigt




Måndag

Min dag har bestått av möte, huvudvärk, magkatarr, jobb och inte så mycket mer! Ska se om min mage lugnar ner sig så jag kan ta mig till gymmet sen. Har sån abstinens och det har gått så himla bra de senaste dagarna så vill så gärna fortsätta på detta spåret! Älskar när man ser hur vikterna ökar och musklerna växer! 




Fem

Jag älskar att åka skidor. 

Jag har alltid velat ha en storasyster eller storebror. 

Jag är så fruktansvärt skoltrött!! 

Träning är mitt största intresse och kommer alltid att vara. 

Jag har en förkärlek till stickade tröjor. 




Tillskott

Mitt senaste tillskott i garderoben! Nu har jag verkligen köpförbud på allt förutom julklappar!!! Men denna skönheten kunde jag inte låta bli när den hängde där och kollade på mig så snällt! 




Kort om dagen

Vilken händelserik dag. Har smaskat på en helt otroligt god daim cheaskake och myst med familjen samt Williams familj hela kvällen. Sitter fortfarande och snackar i mun på varandra. En väldigt mysig lördag och en ännu mysigare lördagskväll! Hoppas ni har det lika bra som mig just nu!! 




Uppdaterar er lite

Godmorgon! De senaste dagarna har bestått av träning, skola, scones buffé på condeco med familjen, jobb, kräftor i november (?), en fredagskväll med familjen, lite race med några härliga killar och en övernattning av syster som sovit här i natt. I torsdags slog jag även mitt PB i marklyft, vilken känsla! Innan har jag legat och mesat på 60 kg, men höjde mig rejält när Anna peppade mig! 85 kg lyfte jag upp, tydligen väldigt lätt enligt Anna! 

Nu ska jag strax upp för att äta frukost och sen tänkte jag köra ett axelpass. Därefter är det hockeytittande och middag hemma i Gemla med Williams föräldrar. Mysig lördag!!! 




Jeans

Igår råkade jag rå med mig ett par brallor hem när jag kilade in på Grand en snabbis. De hängde där och bara väntade på mig! Som grädden på moset så kostade de 75:- och jag betalade ensast 50:- då man hade rabatt. Vilket kap! Så skönt med boyfriends också!! 







Torsdag

I brist på allt och speciellt med bilder, så bjuder jag på tre från min tumblr - petronellarundqvist. 
Ska strax till hjälplärare för lite extra hjälp. Ja jag är ingen hejjare i skolan! Ska sen handla, städa, ta hand om min sjuka pojkvän, träna och kanske somna i soffan till en film. Är rätt trött, som vanligt! Men nu tar jag helg vilket är skönt! Älskar nästan mitt liv ibland! 




Inspo






181114

Denna dagen har gått väldigt fort! Skolan bestod av tre lektioner som gick väldigt fort. Efter skolan körde jag ner till stan och mötte upp Amanda för en snabb fika och lite snack. Behövligt! Kirrade sen lite alvedon och chokladbollar till min dundersjuka pojkvän. Blev sen ett väldigt snabbt och effektivt pass på gymmet bestående av axlar, armar och mage. Stressade så in i helvete hem och nu är jag i Gemla. Har ätit, kollar hockey och ska plugga lite. Ska sen hem och sova. Kommer förmodligen somna bums då jag är helt slut i kroppen! Annars måste jag säga att denna dagen väldigt godkänd faktiskt! 




Hur jag mår

Det är en del som undrar hur det är med mig, vad som har hänt, varför jag mår dåligt osv. Jag vill inte skriva ut för mycket i bloggen för så personlig vill jag inte vara. Men jag mår helt okej nu, betydligt bättre än innan. Jag har haft ständigt ont i magen, varit yr, mått illa, haft ont i huvudet osv. Efter mitt besök hos doktorn i torsdags hoppas jag att man kan få lite svar. Jag var på sjukhuset och gjorde gastroskorpi ( tror det stavas så? ) vilket var en hemsk undersökning. Men som sagt, jag mår bättre men fortfarande dåligt! 
Mer vill jag inte berätta då det blir lite för privat. Hoppas det är bra med er iallafall, kram! 




Ny vecka

Måndag morgon och jag är tröttare än vanligt. Höll på att köra över två cyklister på väg till skolan, tecken på min trötthet? Så köpte en fralla i bageriet och en kaffe i kaffeterian för att få lite energi. Ska göra klart mitt lilla rum i min bild och formgivnings kurs. Ganska kul fakriskt! 

Hoppas ni får en härlig måndag / en tjej som försöker vara positiv till livet! 




Lördag 15e november



Vilken skön lördag. Började dagen med hotell frukost med min bästis. Mätt och belåten efter en massa snack, panik köpte jag ett träningslinne. Körde ett riktigt bra pass på gymmet och svetten rann som Amazonas när jag gick därifrån. Åkte hem och tog han om min sjuka pojkvän. Vilade och plockade sen upp Becka på väg hem till Gemla. Här ska vi spendera kvällen tillsammans med familjen och min moster samt kusin. Åh vad mysigt! En väldigt väldigt väldigt bra lördag måste jag säga! Nöjd! 




Vill ha båda

Samtidigt som jag vill hoppa i ett par pjecksor, knäppa på skidorna och glida ner i backarna. Så vill jag lika gärna känna hur solen värmer och vattnet svalkar. Är verkligen inget fan av hösten och ja, idag kollade jag resor. Desperat efter lite ledighet, familjen och en vecka av njutning. Mmm, ja snälla!! 





Lunch

Efter besöker hos doktorn, som för övrigt var det värsta jag varit med om, så tog jag och mamma en lunch på condecco. Hur mysigt och gott som helst! Så glad att jag har min fina mamma, hon är guld! Nu är de vila som gäller, helt slut i kroppen! 





Sjukling

Men nu orkar jag inte med mitt månde längre. Ska bli så himla skönt att snart ha svar på vad fasen problemet är. Att ständigt gå runt och ha ont i kroppen, magen, huvudet, vara trött och hur seg som helst. Ja, det är inget man föredrar. Så, besöket hos farbror doktor i morgon känns som en stor lättnad. Är dock livrädd och drömmer mardrömmar om de. Mes? Ja en aning. Kommer hålla mamma hårt hårt hårt i handen och tänka på en vit strand, blått vatten och värme! 

Godnatt 




Lite tankar och min tisdag

Jag funderar starkt på att skita i bloggen ett tag för jag har absolut ingen motivation! Så himla opepp och dessutom vet jag inte vad jag ska skriva om. Tips på inlägg så kanske jag håller allt vid liv? 

Har iallafall traskat runt i skolan idag, drog till Grand med mina fina vänner efter skolan och traskade runt. Åt en helt gudomlig macka på Graffiti, halleluhja! Efter en sväng där åkte jag hem, vilade och sov i 5 min. Suck! Jag som ville sova men kunde ej. När William kom hem körde jag till gymmet och dödade axlarna. Ett extremt bra pass måste jag säga! Och ja, NU ligger vi i soffan och kikar ph. Sen är det sängen som gäller. / en död fisk. 




Suktat efter detta

Drömmer mig bort om soliga dagar norr ut. Har tajta på mamma och pappa om att åka skidor till våren. Håller tummarna ovanligt hårt! För här vill jag vara igen!




Måndag

Hur aktiv har jag varit idag? Inte så himla men ändå hunnit med lite. Började skolan klockan 8, fixade sen fika till mötet med studentkommittén, har haft möte, ätit lunch med mamma och nu ska jag jobba. Hur trött som helst! Påsarna under ögonen är som sopsäckar och jag känner mig som en dör fisk. Pepp på livet? Ja helt klart! 




En helg i Värmland

Den helgen har rusat iväg! Har umgåtts med Williams vänner och familj, tränat och bara tagit det lugnt. En skön helg i Värmland helt enkelt! 
Nu sitter vi i en kall ishall och kollar på Williams kompis som spelar. Efter matchen kör vi söder ut mot lilla Växjö och i morgon börjar skolan igen. Orkar inte. Vill inte. Kommer kanske inte heller. Mitt liv är i tusen bitar på grund av skolan.

Hoppas ni haft en trevlig helg med fest, mys, sena nätter, kvalitetstid och allt som hör till helger! KRAM 




två favoriter

        

Drömmer mig bort

I detta extremt höstigt vädret kan man inget annat än sakna värmen! Skulle göra vad som helst för en solstol, en drinak, sol och en pool. Samt gott sällskap! Önskas nog till julklapp! 




Femton

Namn? Petronella Linnéa Rundqvist.

Tre saker som du älskar? Alla nära, lediga dagar och kyssar.

Hur lång är du? 1.66

Favpritplats? Oj det finns många, men Williams famn slår nog allt!

Mående? Det går upp och ner. Piss men samtidigt väldigt bra! 

Ögonfärg? Lite svårt att säga. Enligt William är de grön/bruna.

Din relationstatus? Väldigt upptagen!! 

Tatueringar/piercingar? Ja, har haft 12 hål i öronen men nu använder jag bara 7. 

Något du avskyr? Mörker utan tvekan! 

Om du var full, vem skulle ta hand om dig? Jag är inte så ofta full, men har jag svårt att stå ringer jag mamma. 

Är du social? Det skulle jag absolut säga att jag är! 

Familj? Jag lever tillsammans med min pojkvän. Har en mamma och en pappa, två systrar och två hundar. Även en stor gosig släkt! 

Tre saker du inte kan leva utan? Mina nära, värme och trygghet. 

Favorit låt? When we dig for gold in the USA - Amanda Jensen. 

Drömmar? Att få leva ett friskt och lyckligt liv med min kärlek! 






Svartvita

Turen till Värmland igår tog lite längre tid än vad vi hade tänkt! William glömde svänga av och körde nog en timma längre än vad vi skulle! Trötta som bara den klev vi in vid halv 2. Jisses! Vaknade iallafall nu och ska kila ner och äta lite frukost! Sen vet jag inte riktigt vad vi ska hitta på, lite överraskningar har nog ingen dött av? 




Ny

Bilderna är inte rättvisa för färgen är mycket finare i verkligheten! Kunde iallafall inte låta bli denna då jag fastande för den igår men lät den hänga kvar! Idag blev den min, om jag är nöjd? Ja!! 





Uppdatering

Men hej! Här är jag inte så aktiv så tänkte uppdatera er av mitt intressanta liv! I går gick jag hem från skolan och somnade bums. Efter att ha sovit sex timmar hade jag inte problem med att somna på kvällen heller. Vaknade i morse och mådde piss, svimmade nästan i badrummet men, kämpe som jag är så körde jag till skolan. Efter första lektionen pallade jag inte mer så drog hem och somnade i Williams famn. Inte kul att vara sjuk, orkar inte mer. Ska bli skönt att snart få svar på vad som händer i min kropp!! 

Har sen stressat runt och fixat lite innan bilen rullar mot Värmland ikväll. Medans alla andra 18 åringar ska på studentfest så ska jag och fyra killar köra norr ut. Jag ska med William hem över helgen och några killar tar snålskjuts! Är iallafall jättestressad! Har inte packat och måste hinna städa och diska innan jag sätter mig bakom ratten! Har även smällt i mig en macka från Espresso House då jag inte har tid eller ork till att laga mat! 




Frukost tips

Jag startar nästan varje dag med en smothie. Nyttigt eller inte? Ja det kan man undra! Det blir var man gör det till. Jag gör en nyttigare variant som även är väldigt mättande och god. Folk som hör vad jag har i rynkar på näsan och säger blä. Men testa, det är ruskigt gott, puss nyttigt! 

Jag använder mig av hallon, blåbär, kvarg, äggvita, mjölk, proteinpulver och ibland har jag Funlight och en banan i också! Men det smakar helt otroligt gott! Man kan även ha havregryn i för en lite extra mättande känsla! En riktigt bra frukost! Stabil, mättande och god, finns det något bättre? Test!! 



 

svar på tal

hur många läsare har du på din blogg?
Vad vill du jobba som i framtiden?

Det är inte så många, lite beroende på dag och hur bra jag är på att blogga. Men runt 200!

Jag vill gärna jobba med folk och träning. Älskar att hjälpa folk, så kanske kostrådgivare, pt eller något liknande! Annars har alltid fotograf legat närmst hjärtat! 

 

Du skulle inte kunna lägga ut bilder, recept, tips på alla olika måltider du äter under en hel vecka?. Jag har lixom fastnat lite och behöver komma tillbaka i rätt spår, och någonting gör du ju rätt för du har verkligen grym kropp!
Hade blivit överlycklig om du kunde göra inlägg med alla måltider du äter och även tips på vad man kan äta till frukost, mellanmål,lunch och middag.
kram! :)

Det skulle jag absolut kunna fixa! Kul att du är intresserad och tycker att mina resultat är bra, blir så glad! Men absolut kommer fixar jag detta! Ska börja skriva mer om träning och allt som tillhör, hoppas ni tycker om de :) 

KRAM 

 

Hej, gillar din blogg jätte mycket! Hur ser din garderob ut? Är mode freak och du har snygg stil så kan du inte visa upp lite favorit kläder/assecoarer?:-) ha det bäst!

Hej! Gud vad kul att höra, tack! Min garderob är väldigt blandad och beskriver nog mig ganska bra. Klär mig väldigt enkelt och i de jag känner mig bekväm i. Men absolut kan jag fixa ett inlägg där jag visar lite kläder, outfits och liknande :) KRAM 

 

Vad var det som fick dig att byta från simhallen till Aktiv arena?
Hur lärde du känna folket på gymmet? Var det du som tog kontakt?

Vad det var som fick mig att byta vet jag inte riktigt. Men ville ha lite nytt i livet och kändes rätt att börja där. Kan även träna med William i bland vilket är rätt skönt. Men simhallen är väldigt mysigt och det kommer bli svårt att säga hejdå till alla där!! 

Ja, det är lite olika. Endel börjar man bara snacka med och sen känner alltid någon någon så tillslut känner man ca 15 stycken. Men jag har tagit ganska mycket initiativ själv och varit frammåt. Känns lite fel att dag ut och dag in stå i samma rum utan att ens hälsa på varandra, så varför inte snacka med varandra, dela tips och ha kul? 

 

Vart ska du flytta? :)

Ja, det är lite oklart. Beroende vart William ska spela så flyttar vi dit. Men någon mysig liten stad ska vi nog hitta!! 

 

Hej fina du!!
skulle bara säga att din blogg är hur fin som helst med sjukt intressanta inlägg!!
anyways, tänkte bara fråga dig hur man ska göra för att gå ner i vikt?
Jag har tränat i stort sett hela mitt liv, men får lixom ingen förändrig på min kropp, vilket är väldigt segt.

skulle bara se om du vet hur man ska gå tillväga när man ska gå ner i vikt? gällande kost och träning, styrketräning eller kondition osv.

Du kanske skulle vilja lägga upp ett ''kostschema'' på olika maträtter man kan äta till frukost,lunch,middag mellanmål osv, och hur många gånger man ska äta under en dag.

Hade blivit såååå glad för ett inlägg om detta!
för övrigt är du hur fin som helst, tack på förhand!

Hej!! Åh vad glad jag blir, tusen tack!! 

Ja jag skulle kunna skriva ett inlägg angånde viktnedgång, tappa fettmassa, bygga muskler och liknande. Låter de bra? Kan även ge tips på mat, mellanmål och andra saker som jag själv äter! Detta fixar jag alldeles strax!! 

Du är för härlig du, tusen tack!!! 


Instagram @pellaa

Senaste från min instagram @PELLAA heter jag där. Ni hittar även min instagram till vänster på bloggen, över alla rubriker och kategorier. Kika gärna in! 





En massa onödigt snack

Hade tid hos doktorn idag, så var där på förmiddagen. Tog blodprov och överlever ännu en gång. Har börjat bli stammis på sjukhuset och hos doktorn. Har snart rabbat! 

Ska jobba efter skolan idag eftersom det inte blev av igår då jag åkte till sjukhuset. Hade en sten i ögat så ja, lite värker de allt! Men längtar tills ikväll då jag får krypa ner hos min kärlek!! 




Måndag

Blev ett besök hos doktorn efter skolan och hade en sten i ögat. Har fortfarande ont man de går snart över. Tränade sen på Activ Arena med William och hans två kompisar. Trivdes bra där faktiskt, så kommer bli kul att börja träna där!

Har sen spenderat kvällen med Elsa på condeco. En massa snack och en morotskaka satt bra en måndagskväll! Så himla mysigt, tycker om den tjejen så himla mycket! Och ja, nu sitter jag hemma i lägenheten med fem hockeykillar och kollar på paradise. Är hur trött som helst. Beroende på hur länge killarna stannar så kommer jag nog somna med kläderna på. Haha standard! 




Ny vecka

Har yrat runt som en höna idag. Så himla stressad och skolan gör de inte lättare att slappna av! Har som grädden på moset fruktansvärt ont i ögat och huvudet. Måste kolla upp detta, inte så himla skönt måste jag erkänna. Men jag kämpar på! Ska jobba efter skolan och sen träna. Puh, kommer typ somna på gymmet. / trött tjej 




Åsikter och tips

Mitt nya bcaa och proteinpulver är kanon! Har lite svårt för att dricka proteinet med vatten och älskar inte bcaat. Men de är helt klart godkända! Bcaat smakar coola och ja, coola är inte de godaste jag vet, så kanske inte konstigt att jag inte är så förskjut i de? Men jag rekomenderar helt klart båda! Hade mitt protein i smothin och det smakar helt magiskt! Det är även laktosfritt, så är du också laktos och behöver ett proteinpullver? Så test detta!! 

Har smakerna vanilj och coola. Vanilj i proteiner och coola i bcaat. De kostar runt 300 - 400 kr styck och är helt klart värda pengarna! 




träning och hets

Jag får endel frågor om hur man går ner i vikt, hur man ska träna, äta, hur man får smalare ben, platt mage och allt. Jag blir jätte glad över alla frågor eftersom ni tror på mig, men samtidigt blir jag lite nerväs. Jag vill inte hjälpa någon till att gå ner i vikt och kanske tappa för mycket. Jag ser ofta tjejer som är alldeles för smala, som tränar hårt, inte äter någonting och bara vill ha en snygg figur. Jag är rädd att jag är nyckeln till att hjälpa er dit. Jag vill hjälpa till för att få ett sunt och bra liv, för att man ska må bra och trivas i sig själv! Jag vill inte ha hets och tvångstankar. Jag tycker det är så himla bra att många rör på sig, tränar och är aktiva. Men i detta samhället vi liver i, är det tragiskt hur extremt många tjejer som fastnar i den cirkeln som drar ner en till botten. Jag vill vara en förebild, en person som sprider glädje och peppar folk. Jag vill att man sätter sig själv och sitt liv i första hand  och slutar jämföra sig med andra. För ingen är den andra lik. Vi alla är olika och alla har olika mål. Men sätt inte ditt liv i fara, låt inte dig sälv kämpa mot hjänspökerna i onödan och ta hand om dig själv! 
 
Jag önskar bara att fler förstod allvaret. Att fler älskade sig själva! 

Planerna för idag

Godmorgon på er! Jag vaknade själv i sängen i morse då William ska spela match i Jönköping idag. Har inte gjort många knop idag då mina planer är att ta de lugnt och ladda upp inför benpasset med Fredde om någon timma. Kommer sakna att träna med den killen! Det är även mu man ångrar lite smått att man sagt upp sitt gymkort på simhallen och endast får träna i två månader till. Men jag försöker se de positivt, alltid kul med nya utmaningar och vänner! 
Har iallafall smällt i mig denna frukosten och nu ligger jag utslagen i sängen. Planerna är att kolla tv och vila inför passet sen vänta på att William kommer hem. Roligt liv, asgarvar så kul jag har de! Men tar vara på sista dagen på lovet, i morgon börjar helvetet igen! 




Just nu

Sitter nerkrupen i soffan iklädd Williams stora tröja och myser. Dricker te som vi köpte på mässan, smaskar på en smothie och äter choklad och nötter. Blandade ner mitt nya proteinpulver i smothien och jäklar så gott alltså, stor favorit redan!! Väntar på att William ska vrida om nyckeln och kliva in genom dörren. Sen är det läggdags! En mysig och väldigt lugnt lördagskväll! 




Fråga

Tänkte det var daggs för lite frågor är på bloggen. Tänkte att ni får fråga mig så svarar jag i ett inlägg, lite som en frågestund! Men väljer att inte kalla det de haha, mesigt. I vilket fall så är det bara jag som ser kommentarerna så fråga precis vad ni vill! Släng dock inte iväg någon onödig kommentarer snälla! 




RSS 2.0